به گزارش مسئول روابط عمومی معاونت غذا و دارو
اجماع جمعی و فرهنگسازی تنها راه ارتقاء کیفیت آرد و نان مصرفی
روز شنبه تاریخ 1 اردیبهشتماه سال جاری جلسه ارتقاء کیفیت آرد و نان با حضور دستگاههای ذیربط در سالن شورای معاونت غذا و دارو برگزار شد.
در ابتدای جلسه دکتر اکبر زمانی مدیر نظارت و ارزیابی مواد خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان آذربایجان غربی گفت: ارتقاء سطح کیفی محصولات سلامتمحور از سیاستهای اصلی وزارت بهداشت بوده و اهمیت سالمسازی نان همین میزان مهم است که ایرانیان ۳۷ تا ۴۰ درصد از سرانه مصرفی جهان را به خود اختصاص دادند.
وی گفت: در حال حاضر 18 کارخانه تولیدکننده آرد در سطح استان وجود دارد که به 9 کارخانه پروانه بهداشتی ساخت جهت تولید آرد کامل دادهشده است و 8 کارخانه اکنون تولیدکننده آرد کامل میباشند.
این مقام مسئول در ادامه بیان کرد: یکی از مشکلات در حال حاضر عدم تمایل مردم به مصرف نان کامل به دلیل تیرگی آن است که نیاز به فرهنگسازی دارد وی تاکید کرد: نان سفید هیچ ارزش تغذیهای ندارد.
مهندس حسین زاده دبیر انجمن صنفی کارخانههای آرد و نان استان در ادامه گفت: یکی از اقدامات مهم تجدیدنظر در استاندارد گندم است که مقرر گردید تا پایان سال جاری نهایی شود. یکی از ایرادات موجود در هنگام خرید گندم این است که پایه خرید تضمینی گندم کمی است و بحث کیفیت در هنگام خرید زیاد مدنظر نیست برای حل مشکلات اجماع جمعی نیاز داریم تا بهترین کار انجام شود.
مهندس رستم زاده تصریح کرد: میانگین آنالیز صورت گرفته در طول ۵ سال گذشته از گندمهای استان نشان داد میزان گلوتن گندمها 24 درصد بوده این در حالی است که برای تولید آرد کامل حداقل گلوتن موردنیاز ۲۷ درصد است لذا نیاز به اصلاح بذر و واردات گندم باکیفیت بالا و اختلاط با گندمهای داخلی بیشتر احساس میشود.
در پایان جلسه هرکدام از ارگان های حاضر مشکلات و راهحلهای پیشنهادی خود را ارائه کردند.